Följ oss

Vilken typ av elcykel skall jag välja?

Det är inte så lätt att veta vilken typ av elcykel som man ska välja för ens behov. Börja med att fundera på följande frågor.

Hur har du tänkt att använda din elcykel? Har du tänkt pendla till och från jobb/skola eller vill du kunna köra lite i skogen? Kunna göra lite cykelutflykter/cykelsemester?, kunna cykla i byn och handla? Svaret på frågorna ovan kan avgöra valet av motorsystem på elcykeln.

Motor i framhjulet

Denna variant av system förekommer ofta på city cyklar. Det är ett enklare system och lägre pris. Detta motorsystem regleras ofta med hastighetsgränser, vilket gör att man får en "åkkänsla" när du trampar. Exempel på cykel modell är Crescent Elina

Mittmotor

Om du väljer en cykel med motorn placerad vid tramporna (mittmotor) får du en cykel med mer jämn viktfördelning. Den upplevs mer som en "vanlig" cykel när du cyklar i medvind. Systemet är sensorstyrt, vilket gör att ju hårdare du trampar desto mer hjälp får du. Detta system förekommer ofta på citycyklar, sport/hybridcyklar samt även på MTB cyklar. Exempel på modeller är Skeppshult PRO, Merida eOne-Twenty 800, Crescent Elora m.fl.

Motor i bakhjulet

Detta system fungerar ungefär på samma sätt som cyklar med motor i framhjulet. Förekommer på sport/Hybridcyklar.

Detta är en början på val av modell. Vi hjälper dig gärna att hitta rätt cykel till dig och önskar dig lycka till med din nya elcykel.