Följ oss

Bikefit

Har du rätt inställning på din cykel?

En viktigt del som du bör tänka på för att förebygga skador.

Graeme som arbetar hos oss har specialkompetens inom cykling på tävlingsnivå och är även utbildad inom avancerad Bikefit (Racer-, MTB- och Tempo/ Thriatloncykel). David har också utbildning inom BikeFit (TREK PrecisionFit) och kan utföra Bike Fit.

Vad är Bikefit?
Bikefit menas att man gör en inställning av din cykel. En viktigt anledning att göra detta, är att man kan förebygga skador i exempelvis knä, rygg och nacke. Om man sitter fel på sin cykel så påverkas ju även kraftutvecklingen, du får mindre kraft ner i pedalerna.

Bikefit utförs när du sitter på cykeln. Cykeln sätts upp i en trainers och sedan får du cykla med dina cykelbyxor och cykelskor.

Du kan välja mellan två nivåer av Bikefit.

Bikefit Light

Här gör vi en inställning av kontaktytorna mot cykeln som sadel, sko/kloss- och styrpositioner. Vid köp av racercykel och MTB ingår denna inställning i köpet. Det tar ca 45-60minuter att göra. Pris 900kr

Bikefit Grand

I denna nivå gör vi en mer grundlig kontroll av dina förutsättningar. En analys görs av vad målsättningen är med cyklingen även tidigare skador vägs in i bedömningen. Man mäter ut benlängder, kontrollerar rörlighet i knä, rygg, höft, fötter m.m. Tittar även på sadel- och styrpositioner m.m. Denna bikefit tar ca 2 timmar. Pris 1.900kr

Bikefit TT/Tri

En Bikefit grand görs och att vi även ställer in cykeln in enligt tävlingsregler. Tidåtgång ca 2 timmar. Pris 2.400kr

Välkommen till oss så berättar vi mer eller ring och boka 046-709083